Тодор Чонов официално: Г-н Симеонов най-вероятно е бил подведен

2000 лв. глоба за „Сохо“ от общинския инспекторат

Пресцентърът на Община Пловдив разпространи официално изявление от името на зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов във връзка с изпратения сигнал  от заместник-председателя на Народното събрание Валери Симеонов до главния прокурор Иван Гешев, министърът на вътрешните работи Христо Терзийски и здравния министър проф. Костадин Ангелов. Припомняме, че в сигнала се твърди, че  Тодор Чонов е присъствал на  празненство в клуб „Сохо“ на 02.11.2020 г., което скандализира обществеността.

Валери Симеонов със сигнал за купона в „Сохо“ до главния прокурор, намеси и Тодор Чонов

„Г-н Симеонов, най-вероятно е бил подведен. Не съм присъствал на това тържество нито аз, нито друг от заместник-кметовете на Община Пловдив. Това беше обявено от пресцентъра ни още във вторник след направена вътрешна проверка. Предлагам на г-н Симеонов отново да провери достоверността на фактите, на които се базира сигналът му и очаквам извинение, защото името ми абсолютно неправомерно се свързва с един акт на неспазване на законовия ред, което като  човек от тази система не бих допуснал, а също и на тази отговорна позиция, на която заемам в момента. По време на цялата епидемична обстановка съм ангажиран с работа по осигуряването на общинските структури и здравни заведения с необходимите средства за лична защитата,  на техника и ресурси за хората на първа линия.“

По-рано днес Пловдивския общински инспекторат състави акт на управителката на клуб „Сохо“ на стойност до 2000 лв. нарушаване на заповедта на кмета от 29.10.2020 г. за работа на заведения след 23:30 ч., уточниха от общината.

Подобни статии

Top