Тодор Енев: За да участва на Олимпиадата, Гришо трябва да играе за Купа Дейвис

С Григор Димитров и с Адриан Андреев ще бъдем много по-силен отбор, твърди капитанът ни

„За да участва на Олимпиадата в Токио, Григор Димитров трябва да играе за Купа Дейвис, дано догодина го направи“, обяви бившата ни първа ракета Тодор Енев. Той изяви желание да остане капитан на България за Купа Дейвис, неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже.

36-годишният пловдивчанин обяви пред „Тема Спорт“, че намира своите грешки за загубата от Монако с 1:2 в директния сблъсък за изкачване във втора група, зона Европа-Африка. Двубоят се игра в Пловдив, а единствената победа над княжеството бе на Димитър Кузманов (№310), който се наложи над Лука Катарина (№365) с 6:2, 6:1. Преди това Александър Лазов (№469) претърпя крушение от Ромен Арнеодо (№1315) с 4:6, 4:6, а при двойките Кузманов и Васко Младенов отстъпиха на Арнеодо и Балере с 4:6, 3:6.

„За съжаление за втора поредна година не успяхме да се върнем в горната група. Трябва да се отчете обаче, че съперникът ни бе много силен. Двойката им игра отлично. Нашият шанс бе на сингъл, но не успяхме. Разбира се, намирам и своята вина за случилото се. Предстои ръководството на федерацията да реши какво ще правим, но моето желание е да продължа да водя отбора и догодина“, заяви Енев.

Бившата първа ракета на България, който е достигал до №252 в света и е рекордьор на страната ни по мачове за Купа Дейвис, изрази надежда, че догодина в тима ще се завърне Григор Димитров. Освен това капитанът посочи Адриан Андреев за следващата голяма фигура в националния отбор.

„За да участва на Олимпиадата в Токио, Гришо трябва да играе за Купа Дейвис. Иначе няма как да вземе квота за Игрите. Затова се надявам, че той ще се върне при нас догодина. Освен това Адриан ще навърши през 2019-а 18 години. Той вече навлиза при мъжете и го чака бляскаво бъдеще. С тях двамата отборът ни ще бъде наистина много силен и съм сигурен, че ще се изкачим нагоре. Трябва да видим и какви ще са промените в регламента, които се обсъждат от международната федерация“, каза още Тодор Енев.

Подобни статии

Top