Тодор Кръстев: Правосъдие за бедни и нещастни в България рядко има. Всъщност няма!

Известният пловдивски адвокат и бивш общински съветник Тодор Кръстев публикува пореден остър коментар, този път за случая с убитото от токов удар 16-годишно момче в столицата.

Ето какво написа Кръстев в профила си във Фейсбук: 

„Потресаващо е, че едно 16-годишно момче бе убито нелепо, ходейки по тротоара в центъра на София. Не по-малко потресаващо е и прехвърлянето на отговорността. Два дена не може да се установи кой или кои са вързали тока по шахтата и оградата на булеварда. И няма да се установи още 20 години. И сега мога категорично да ви кажа, че никога няма да се разбере, кой е виновен за трагедията. Ще се установи кой е виновен, колкото се установи, когато бяха убити двете млади жени в колата си, когато върху тях се срути къща на ул. „Алабин“ в София, преди повече от 15 години. Ще си прехвърлят вината и отговорността до второ пришествие. Още повече, че родителите на момчето са бедни, скромни, съсипани хорица, видя се от репортажите. Кой ще се погрижи и застъпи за тях. Никой, но от сърце. Нямат пари за адвокати и медиен натиск, който в случая е просто задължителен, за да се прави нещо по случая от време на време. Срещу тях са субекти като ЧЕЗ, болница „Иван Рилски“, евентуално Столична община.

А сега си представете имат ли някакви шансове тези, бедните хорица от крайните квартали на София, срещу тези административни и финансови мастодонти. Ще се шиканира и протака делото, докато родителите полудеят или умрат от мъка. Ще се въртят следователи и дознатели до пенсия по това дело – много, много години. След това ще се напише някакъв витиеват обвинителен акт, който ще бъде върнат от съда задължително. И пак отначало, още няколко години. И така до безкрайност, докато всичко се размие и забрави по стара българска традиция. Това ще стане.

Правосъдие за бедни и нещастни в България рядко има. Всъщност, няма. Жалко за детето. Има ли някой на когото това да не е ясно?!“

Подобни статии

Top