Тодор Неделев: Ботев е отборът на сърцето ми (ВИДЕО) - DC news

Тодор Неделев: Ботев е отборът на сърцето ми (ВИДЕО)

Азрудин Валентич: За първи път чувствам, че имам отбор, Неделев е мечта за всеки треньор

Тодор Неделев бе представен пред медиите, след като новият му договор с Ботев (Пловдив) стана факт. Контрактът на капитана е за 2+1 години, като той няма да вземе участие в първия мач за сезона срещу Пирин (Благоевград) тази събота.

„Три години и половина не бях в Ботев, бях в Германия и съм щастлив, че съм тук сега. Щом са минали десет години и още съм в Ботев (Пловдив), всички трябва да разберат, че това е отборът на сърцето ми. Надявам се колкото се може по-бързо да възвърна формата си и да помогна на Ботев (Пловдив).

Нямах други предложения, защото не мисля, че някой отбор би взел футболист след толкова дълго отсъствие заради контузия. В този момент моята цел беше да се възстановя и да подпиша с Ботев (Пловдив)“, каза Неделев.

„Решението е най-вече на доктора и рехабилитаторите на отбора кога ще се завърна. Чувствам се добре. Започнах рехабилитация, но мисля, че ще ми трябва още известно време, за да почна да играя“, добави той.

Изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) Даниел Серехидо се отблагодари на Тошко Неделев.

„Искам да благодаря на Тошко за неговата усилена работа по възстановяването, за желанието, което имаше да се върне обратно. Някои хора твърдяха, че ние не го искаме, че той също не иска да остане в Ботев. Всичко това не беше вярно и Тошко е обратно при нас“.

Утре ще бъде представен и новият защитник Самюел Супрайен, който има мачове в италианската Серия „А“ и във френските Лига 1 и Лига 2.

Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич сподели, че целта на „канарчетата“ през новия сезон е влизане в челната шестица. Той коментира първия официален мач за тима му срещу новака Пирин Благоевград в първия кръг от efbet Лига. Специалистът разкри, че за пръв път чувства наличието на отборен дух и колектив при „жълто-черните“.

„Пирин спечели Втора лига. Те имат добри качества. Ние сме ги анализирали как играят. От моя опит с отборите, които влизат от Втора в Първа лига началните им мачове са силни. После може да очакваме по-лоши резултати, но трябва да се отнесем сериозни към мача с Пирин. За нас е важно да изиграем мача с нашата интензивност, не с тази на Пирин. Очаквам, че няма да е лесен мач. Зарядът ще е много висок. Трябва да не забравяме и много топлото време. Имаме изключително добър отбор. Имахме доста силна подготовка и очаквам един действително добър сезон“, каза Валентич.

„Тошко е от изключително значение и за отбора, и за града. Откакто дойдох тук, той е контузен и чаках момента отново да се присъедини към нас. Малко играчи имат неговото усещане за топката. Щастлив съм, че отново е в отбора ни. Искам да благодаря много на нашия кондиционен треньор Тодор Георгиев и Сърджан Проданович, които работиха с Тошко. По време на GPS-тракинга Неделев всъщност пробяга най-голямата дистанция от всички останали играчи – с 3 км повече, така че мисля, че всичко е наред.

„За първи път чувствам, че имам отбор. За мен най-важното беше да създадем хармонията в отбора. В действителност сме един отбор. Играчите се познават и се разбират един с друг. По отношение на подготовка: в Турция беше трудно, защото там много работихме и тренирахме. От всичките контроли, най-слаба е тази с Царско село. Там имаше причини – много контузии. Доволен съм от подготовката и това, което направихме“, допълни Валентич.

„Когато започнахме работа, имахме възможност да поиграем няколко месеца, след това COVID-19 ни понесе поражения. Играхме без капитана на отбора. Имаше фактори, които допринесоха за слабото представяне. Сега целта ни е да сме в първата шестица и мисля, че можем да успеем”.

„Тошко имаше тежка контузия, но все пак беше късметлия, че нямаше проблем с менискуса. Възстановява се, няма да играе в събота. Така или иначе не е въпрос само на един мач. Важно е да го съхраним и постепенно да влезе в игра. Трябва да го щадим. Договорът му е за 2+1 години, но ние смятаме, че е три“.

„Очакваме още един футболист, но не по необходимост. Отборът е окомплектован и смятам, че ние сме готови“, каза още наставникът на Ботев (Пловдив).

На пресконференцията не присъства новият мажоритарен собственик Антон Зингаревич заради проблеми с пътуването, но той говори пред медиите специално, когато пристигне в Пловдив.

Източник: dsport.bg, sportal.bg, botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top