Тодор Неделев е Футболист на Пловдив за 2017-а година

Капитанът на Ботев Лъчезар Балтанов и Мартин Камбуров допълниха призовата тройка

Звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев получи наградата за Футболист на Пловдив за 2017-а година в анкетата на агенция „Темпо Нюз“. В допитването се включиха  общо 48 журналисти от 29 медии, както и по двама представители от пресслужбите на Ботев и Локомотив. Награждаването се проведе в Първо студио на Радио Пловдив.

Второто място остана за капитана на Ботев (Пловдив) Лъчезар Балтанов, а на трето място бе класиран голмайсторът на Локомотив (Пловдив) и Берое Мартин Камбуров. Той не бе на награждаването, а наградатата му бе получена от легендата на Ботев Петър Зехтински. Той не пропусна да отбележи, че Мартин тръгва в големия футбол именно от Ботев.

Интересното е, че голмайсторът на втородивизионния Марица (Пловдив) Венцислав Гюзелев е класиран на петото място, като изпреварва голаджията на „канарчетата“ Фернандо Виана и Димо Бакалов от „смърфовете“.

За най-добър чужденец, играл в Пловдив през 2017-а година бе отличен Омар Косоко, който в момента е част от отбора на Диего Марадона Ал Фуджейра в ОАЕ.

За най-добър пловдивски футболист, играещ в чужбина, пък наградата заслужи Георги Христов, който е голмайстор на американския Тампа Бей.

Ето цялата класация:

1. Тодор Неделев (Ботев) 110 т.

2. Лъчезар Балтанов (Ботев) 74 т.

3. Мартин Камбуров (Локомотив и Берое) 55 т.

4. Омар Косоко и Цветомир Панов (Ботев) 8 т.

5. Венцислав Гюзелев (Марица) 6 т.

6. Димо Бакалов (Локомотив), Фернандо Виана (Ботев) 5 т.

7. Антонио Вутов (Ботев), Пламен Димов (Ботев), Иван Чворович (Ботев), Стивън Петков (Ботев), Йордан Минев (Ботев), Архан Юсуф (Локомотив) 2 т.

8. Дуде Ндонгала (Ботев), Радослав Терзиев (Ботев), Наско Милев (Ботев и Славия), Бирсент Карагарен (Локомотив и Дунав), Димитър Велковски (Локомотив) 1 т.

Снимки: bnr.bg/plovdiv

Подобни статии

Top