Тодор Неделев и Кристиан Димитров вече на в лагера на Ботев във Велинград

Холандски клуб, където е работил Желко Петрович, се интересува от централния защитник

Футболистите на Ботев и националния отбор на България Тодор Неделев и Кристиан Димитров се включиха в подготовителния лагер на своите съотборници във Велинград.

След едва шестдевна почивка след участието си в европейските квалификации с държавния тим, двамата се присъединиха към „жълто-черните“ в курортния град.

При пристигането си в неделя вечер Неделев и Димитров бяха посрещнати лично от треньора Желко Петрович, който ги приветства с добре дошли, а на следващата сутрин направиха първо занимание с отбора от началото на лятната подготовка.

След пристигането на Тошко и Кристиан групата на Ботев на лагера във Велинград нарастна на 25 състезатели (22 полеви и 3 вратари). Понеделник е първият ден от лагера, в който абсолютно всички в състава са напълно здрави и на разположение на треньора.

В различни периоди по време на първата седмица от престоя във Велинград на облекчен режим се подготвяха Кристиан Добрев, Антон Карачанаков, вратарят Янко Георгиев, както и претърпелите наскоро операции Васил Шопов и Димитър Тонев.

С дълготрайни травми в Пловдив са трима играчи на Ботев – Джонатан Перейра, Атанас Зехиров и юношата Иван Василев.

В същото време стана ясно, че интерес към Кристиан Димитров проявява холандски клуб, където е работил новия наставник на „канарчетата“ Желко Петрович. Черногорецът бе  помощник в Утрехт, а преди това бе начело на АДО Ден Хааг.

„Тема спорт“ пише също, че Ботев има интерес към бившия национал Венцислав Христов, който бе голмайстор на новака Арда, но се раздели с новия член на елита. Желко Петрович по скоро би предпочел централен нападател от Холандия, когото познава добре.

Подобни статии

Top