Тодор Неделев се прибра благополучно - DC news

Тодор Неделев се прибра благополучно

Санитарният самолет кацна на летище Бургас, оттам капитанът на Ботев бе откаран с линейка до Пловдив

Тодор Неделев беше транспортиран днес от Тбилиси до България с частен санитарен самолет. Аеропланът, оборудван с необходимата техника и медицински специалисти на борда, кацна по обед на летището в Бургас. От там той беше качен на лидейка, която го откара в родния му Пловдив, където футболистът ще продължи възстановяването си в домащни условия.

Капитанът на Ботев (Пловдив) не може да ползва нормални авиолинии заради по-голямото налягане в горните слоеве на атмосферата. Именно поради тази причина той се придвижи до България с нисколетящ самолет.

Заедно с Неделев пътува и лекарят на националния отбор Бисер Бочев.

Националът пострада тежко при автомобилна катастрофа в Грузия. Това се случи, когато футболистите на България пътуваха за хотела си ден преди мача от Лигата на нациите. Несъобразена скорост бе причината за инцидента.

Последва успешна операция на главата, извършена от проф. Шота Ингороква. Очаква се първоначалното възстановяване да отнеме около 3 месеца, след което трябва да бъде решено дали Неделев ще може да се завърне на футболния терен.

„Българският футболен съюз още веднъж благодари на Грузинската футболна федерация и на посолството на Република България в Грузия за оказаната подкрепа!“, обявиха от централата, която пое разноските по транспортирането на Неделев.

Подобни статии

Top