Тодор Неделев влезе в Топ 10 на голмайсторите на Ботев

Звездата вече има 58 попадения за „канарчетата“, с толкова е и легендата Марин Бакалов

Тодор Неделев завърши под пара 2019 година. Той бе в основата на последните 4 победи на отбора – три в първенството и една за купата. В тях неизменно се разписваше – бе точен общо 5 пъти.

Халфът започна поредицата си при успеха с 3:0 над Царско село в столицата – отбеляза веднъж. След това вкара 2 пъти за победата с 2:1 над Славия в 1/8-финала за Купата на България.

На 7 декември Неделев се разписа и при 3:1 над Берое в Пловдив, а вчера на практика сам реши спора с Витоша (Бистрица) след гол и асистенция.

През есента Неделев успя да отбележи общо 7 шампионатни гола. Така той вече има на сметката си 58 за Ботев в първенството. С това Тодор се нареди във вечния клубен Топ 10 на реализаторите в Първа лига. Той има толкова попадения, колкото и легендата на Ботев (Пловдив) Марин Бакалов – по 58.

Интересно ще е да видим дали Неделев ще задмине Бакалов през пролетта. Той неизменно ще го стори, дори ще може да изпревари друга легенда – покойния Георги Славков, който е с 61 точни изстрела. Но само ако остане при „канарчетата“. Вече на няколко пъти Неделев заяви, че му се играе в чужбина и през зимата може да напусне.

НАЙ-МНОГО ГОЛОВЕ ЗА БОТЕВ В ЕЛИТА:

194 гола Динко ДЕРМЕНДЖИЕВ
106 гола Костадин КОСТАДИНОВ
100 гола Атанас ПАШЕВ
89 гола Антим ПЕХЛИВАН0В
83 гола Георги ПОПОВ
77 гола Иван СОТИРОВ
76 гола Добрин НЕНОВ
75 гола Борис ХВ0ЙНЕВ
61 гола Георги СЛАВКОВ
58 гола Тодор НЕДЕЛЕВ
58 гола Марин БАКАЛОВ

Подобни статии

Top