Тодор Петков отново в ръководството на БСП - Пловдив - DC news

Тодор Петков отново в ръководството на БСП – Пловдив

Градският съвет на БСП Пловдив си избра ръководство и учреди Съвет за местна политика

На свое заседание в сряда вечер Градският съвет на БСП – Пловдив избра състав на Изпълнителното бюро, предложен от председателя Иван Петков. В него влизат шестима членове: двама заместник председатели – доц. д-р Георги Йорданов, който ще отговаря за коалиционната политика, и Красимир Карамфилов – по правните въпроси. За организационен секретар беше избран инж. Калин Милчев. За местната политика ще отговаря Диана Димитрова. Другите двама членове на Изпълнителното бюро са знакови лица за левицата, а именно доц. Атанаска Тенева, която е бивш народен представител и беше председател на БСП в града под тепетата, и бившият областен управител инж. Тодор Петков.

На изминалия пленум беше учреден Съвет за местна политика, които ще бъде оглавяван от Диана Димитрова. Също така за ръководител на предизборния щаб на социалистите в града беше избран Илия Гатев.

Градският съвет определи на 21 август 2022 г. в клуба на БСП в район „Северен“ да се проведе заседание на Градската партийна конференция, на което ще бъде подредена листата на социалистите за 16 МИР. На това събитието ще присъстват водачът Кристиан Вигенин, както и организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов.

Top