Томи Юрич от ЦСКА с COVID-19! Реванш с Ботев ще има!

Целият отбор на „червените“ е изолиран на Панчарево, всички са дали нови проби

Томи Юрич от ЦСКА е дал положителен тест за коронавирус, съобщи „Нова телевизия“.

Австралиецът пропусна вчерашното дерби с Левски (3:3), а след двубоя главният мениджър на „червените“ Стойчо Стоилов изрази съмнения, че двама от играчите на ЦСКА са заразени с коронавирус. Другиятт е Стефано Белтраме.

В момента всички в ЦСКА са изолирани на базата в Панчарево и отново ще бъдат тествани за COVID-19, за да се разбере дали има и други носители на вируса.

Инфектираният Томи Юрич влезе на смяна миналата неделя срещу Локомотив (Пловдив) при равенството 1:1 в последния клъг от редовния сезон.

Положителната проба на нападателя няма да попречи на бъдещите срещи в Първа лига, като първенството и мачовете за Купата ще продължат по план.

Ето каква е процедурата:

В концепцията и насоките за възобновяване на тренировъчния и състезателен процес в професионалния футбол, утвърден от Министерството на младежта и спорта, се казва, че футболист със съмнение за инфекция трябва веднага да бъде поставен в изолация, а всички членове на отбора да бъдат тествани и следени за симптоматика.

Концепцията обаче предполага регулярно тестване, което свежда до минимум риска от евентуална зараза на участници и затова препоръката е да не се налага групова, а  индивидуална карантина при установяване на инфектирано контактно лице. Крайното решение по този въпрос е от компетенцията на здравните власти.

В сряда ЦСКА трябва да играе срещу Ботев (Пловдив) в полуфинален мач реванш от турнира за Купата на България.

ЦСКА ще излезе с официално становище по случая днес в 17:00 часа.

Подобни статии

Top