Томова срещу Колинс днес по обед - DC news

Томова срещу Колинс днес по обед

Първата ни ракета ще дебютира в основната схема на „Ролан Гарос“ срещу финалистката от АО

Първата ракета на България при дамите Виктория Томова отстъпи във финалния етап на квалификациите на тазгодишното Открито първенство на Франция, но впоследствие късметът ѝ се усмихна, след като три тенисистки, попаднали по право в основната схема, се отказаха от надпреварата и нашата сънародничка получи възможност да заеме мястото на една от тях, влизайки като „щастлива губеща“.

Това ще бъде едва първо участие за родната ни представителка в същинската част на втория „мейджър“ за годината, като при дебюта си нашето момиче ще се изправи срещу финалистката от Аустрелиън Оупън – Даниел Колинс. В момента американката се намира под №9 в световната ранглиста, което е само с едно място по-ниско от върховото ѝ класиране. Тя също така може да се похвали с две WTA титли, както и достигане до четвъртфиналната фаза на „Ролан Гарос“ през 2020 година.

Предстоящата среща между Томова и Колинс ще бъде първа в историята на тяхното съперничество и ще открие програмата на корт №6 днес. Това означава, че двете състезателки да излязат на корта в точно 12:00 часа българско време.

Корт №6 (начало 12:00 часа):

1. Даниел Колинс – Виктория Томова

2. Адриан Манарино – Федерико Делбонис

3. Клеър Лу – Тамара Зиданшек

4. Джулио Дзепиери – Хуберт Хуркач

Източник: tennis.bg

Подобни статии

Top