Тон и половина контрабанден тютюн откриха край Пловдив (СНИМКИ)

тютюн

Намерен бил в обор в Калояново

Тон и половина нелегален тютюн откриха хисарските полицаи в стопанска постройка в пловдивското село Калояново, съобщи пресцентърът на МВР. В помещението контрабандната безакцизна стока се съхранявала и преработвала.

Намереното и иззето количество по първоначални данни е над 1500 кг, уточняват от вътрешното министерство.

Акцията на служителите е проведена вчера, след получена информация за осъществяване на незаконната дейност в селскостопанска постройка в с. Калояново.

В хода на последвалите полицейски действия в ползваното за обор помещение били намерени 36 бали и 12 чувала тютюневи листа. Част от вече надробената стока била разстлана за сушене върху платна на земята, а друга – разпределена в полиетиленови торби.

Предстои с  експертна справка за уточняване на общото количество иззет тютюн.  Допълнително са конфискувани и две машини за рязане, два електронни кантара, центрофуга, уред за измерване на влажност и различни съдове и пособия, ползвани в процеса на обработка на листната маса.

В обора бил заварен 21-годишен работник, който направил неуспешен опит да избяга. Той е отведен за 24 часа в полицейския арест.

По случая е образувано досъдебно производство. Под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив продължават процесуалните и следствени за установяване на други лица, съпричастни към извършеното престъпление.

Снимки: МВР

Подобни статии

Top