Топ ченге с разкрития за бандата, ограбила златото на сестрата на цар Киро

Тарторът на групата бандити опитал да натопи съучастниците си за грабежа

Разследваща полицайка направи важни разкрития по време на поредното заседание на делото срещу бандитите, ограбили златото на сестрата на цар Киро Марийка Илиева в пловдивското село Йоаким Груево. Началникът на група „Противодействие на грабежи“ в Криминална полиция Гергана Симеонова даде показания пред съда и разкри подробности за това как тарторът на групата грабители Йордан Станчев, се е опитал изцяло да натопи съучастниците си за грабежа, а сам да излезе сух от водата.

Според Симеонова заедно с колегите си тя трябвало да участва в ареста на Станчев в Павликени. Когато полицаите отишли там обаче, него го нямало, защото бил на свиждане на съпругата си в местно болнично заведение. Затова служителите на реда го изчакали да се върне у дома, за да направят претърсване и да го разпитат, като впоследствие го и арестували.

Топ ченгето съобщи, че Станчев се опитал да изгради версия, че в грабежа са участвали най-вече Александър Кочев и Александър Данев, заедно с други мъже от Варна. За целта той щял да даде на Кочев снимки на варненците, за да ги разпознае. Освен това се разбрал с Кочев да му даде бележки, които той да предаде на останалите им съучастници. В тях била описана тази версия и те трябвало да я научат и разкажат пред разследващите.

Криминалистите проверили имената на Станчев, Кочев и Петров в полицейската база данни и установили, че Йордан Станчев има родствени връзки със 73-годишната баба Марийка. На практика той бил роднина на племенника на пострадалата жена, а нейната племенница му била снаха. Припомням, че на предишно дело стана ясно, че племенницата и мъжа й живеели в Испания, където развивали нерегламентиран бизнес.

Адвокат: Цар Киро разчиства бизнес интереси с клиента ми (СНИМКИ)

Полицаите имали и оперативна информация от показанията на защитен свидетел, според която след грабежа няколко от бандитите започнали да си купуват автомобили с пари от ограбеното злато. 

1 2

Подобни статии

Top