Топ кардиолог, завърнал се от Германия става част от екипа на пловдивска болница

Кардиологът д-р Владимир Иванов има 10-годишен опит в германска клиника, идва от болницата в Пазарджик

Известният инвазивен кардиолог, практикувал над 10 години в Германия – д-р Владимир Иванов, се присъединява към екипа на Отделението по кардиология на УМБАЛ „Пълмед“ в Пловдив. Благодарение на своята експертиза и съвместно със своите колеги, той ще надгради опита на Отделението в приложението на съвременните инвазивни методи на лечение на сърдечно-съдовите заболявания чрез интервенционални процедури.

За присъединяването си към УМБАЛ „Пълмед“ д-р Иванов споделя, че за него е чест да бъде част от екипа на едно от водещите звена за инвазивна кардиология в южна България и модерно лечебно заведение, каквото е университетската болница.

„Специалността в България е на добро европейско ниво, а българските кардиолози в много отношения не отстъпват на немските. Нашите специалисти се интересуват от новостите, посещават международни конгреси, също се дава възможност за обучение в чужбина. Надявам се чрез натрупания от мен опит в чужбина и у нас да успея да се наложа на новото място и да оправдая очакванията на колегите и на пациентите ми. Смятам, че екипът на Отделението по кардиология в УМБАЛ „Пълмед“ е страхотен. Има както опитни специалисти с дългогодишен опит, така и млади и надеждни колеги.

Началникът на отделението, д-р Руслан Касабов е един от водещите инвазивни кардиолози в страната и е създал една отлична организация в отделението, в което се работи на едно много високо ниво, което не отстъпва на клиниките в Западна Европа. Сигурен съм, че ще намеря своето място в този екип, ще се сработим отлично и ще сме полезни на нашите пациенти“, коментира д-р Иванов.

За д-р Владимир Иванов

Д-р Владимир Иванов е  роден  в Пазарджик. Завършва „Медицина“ през 2007 г. в гр. Есен, Германия, а през 2014 г. завършва успешно специализация по „Вътрешни болести“ и „Кардиология“. Три години по-късно защитава научна степен „доктор по медицина“ в Университета в гр. Бохум. От юни 2008 г. до 2018 г. работи в „Санкт Йозеф Хоспитал“, една от клиниките към Университета в Бохум, където от 2015 г. е старши лекар (т.нар. Oberarzt). От юли 2018 г. до февруари 2019 г. работи в отделението по инвазивна кардиология на УМБАЛ „Александровска“, гр. София.

През март 2019 г. се завръща в родния си гр. Пазарджик, където е ръководител на катетеризационната лаборатория към Отделение по кардиология на „МБАЛ – Пазарджик“ до декември 2020 г. Присъединява се към екипа на “Пълмед“ през януари 2021 г.

Носител е на почетен знак и грамота от РК на БЛС-Пазарджик в категория „Принос за развитието и прилагането на иновативна медицина и уникални техники 2020 г.“

Д-р Иванов ще консултира пациенти на кабинет в  ДКЦ „Пълмед“ в петък от 13:30 до 17:00ч., както и в  ДКЦ-I  Пазарджик  в понеделник и сряда от 08:00 до 12:30 ч., с предварително записване.

Подобни статии

Top