Топ прокурор за рекетираните от ДАИ Пловдив: Това е бизнес мазохизъм

Един от арестуваните инспектори от ДАИ имал 12 апартамента

Изнудваните от инспектори на ДАИ Пловдив транспортни дружества са проявявали истински бизнесмазохизъм. Това заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов пред журналисти на нарочна пресконференция по случая днес. По думите му вместо да се оплачат в полицията и прокуратурата заради това, че ги рекетират, те с години са давали исканите от тях подкупи на служителите на държавната инспекция.

Според Румен Попов на практика тяхната вина е по-голяма, отколкото на самите инспектори. „В момента се налага да молим хората от тези дружества, за да си кажат“, посочи той.

Трима са задържаните за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор инспектори от отдела за издаване на транспортни лицензи. Срещу тях са повдигнати обвинения за приемане на подкупи чрез изнудване, в качеството си на длъжностни лица, в условията на продължавано престъпление. За това законът предвижда от 3 до 10 години затвор, глоба до 20 хиляди лева и лишаване от право да се заема държавна длъжност, посочи наблюдаващият случая прокурор Георги Гешев.

Освободена е арестуваната в сряда за 24 часа изпълняваща длъжността директор на ДАИ Пловдив Анна Генова. Нямало достатъчно събрани доказателства, че тримата арестувани инспектори са се отчитали пред нея, въпреки че те твърдяли обратното.

Арестуваха и.д. шефката на ДАИ Пловдив

1 2 3

Подобни статии

Top