Топ специалисти по стерилитет консултират в Пловдив, петима ще получат финансова помощ за лечение

Тази година основната тема на събитието е поставянето на пациента в центъра на репродуктивната медицина

14-тото поредно издание на Деня на репродуктивното здраве, организиран от сдружение „Зачатие“ в полза на хората с репродуктивни проблеми се провежда днес в Пловдив.

Откриването е от 11:00 часа в зала „Проф. арх. Йолов“ на хотел Тримонциум.

Тази година основната тема на събитието е поставянето на пациента в центъра на репродуктивната медицина, с поглед към рисковете и безопасността на инвитро процедурите, човешкият фактор в лечението на стерилитет.

Участват 12 от най-големите ин витро клиники в България. В информационната сесия лекарите представят новостите в лечението на стерилитета.

Експо алеята на инвитро клиниките ще даде възможност на посетителите да се срещнат с топ специалисти по стерилитет и да се консултират безплатно с тях.

Безплатни демонстрации за пациентите ще направят от Алианса на българските акушерки. Ще бъдат представени и специализирани продукти за репродуктивно здраве и бременност на водещи производители.

Петима от посетителите на Деня на репродуктивното здраве ще получат от сдружение „Зачатие“ ваучери за финансово подпомагане на лечение, като имената им ще бъдат изтеглени с жребий при закриването на събитието.

Като официални гости на събитието са поканени инж. Иван Тотев, кмет на град Пловдив, Савина Петкова, председател на Общински съвет град Пловдив, Султанка Петрова, зам. министър на труда и социалната политика, д-р Мария Георгиева – директор на „Център за асистирана репродукция“, проф. д-р Атанас Щерев – национален консултант по асистирана репродукция, д-р Здравко Минев – председател на Българска асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве.

Денят на репродуктивното ще продължи през целия ден, а входът е свободен за всички посетители.

 

 

Top