„Топъл обяд в условията на извънредна ситуация“ за  170  души от Куклен (СНИМКИ)

Инициативата стартира от 1 май

Община Куклен  ще предоставя хранителна помощ на още 170  крайно нуждаещи се лица по новата целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“. За целта общината  ще кандидатства по проект – „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“. Дейностите по приготвяне и доставка на топъл обяд до дома на потребителите ще са за периода от 01.05.2020 г. до 19.06.2020 г. включително.

Целта на програмата е да подпомогне живеещите в бедност хора чрез приготвяне и доставка на топъл обяд до дома. Тя е в подкрепа на най-уязвимите граждани, които поради бедност, продължителна социална изолация и условията на извънредна ситуация, заради ограничаване разпространението на COVID-19, са в затруднение да осигурят прехраната си.

По тази социална програма ще получават хора, попадащи в следните три категории: Лица с ниски доходи, които са под линията на бедност за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина; Уязвими лица и възрастни над 65 години, които са без доходи или с доход под линията на бедност за страната, живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение не са в състояние да си осигурят прехраната; Лица, които поради възрастта си, трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

Топлият обяд включва супа, основно ястие, 2 филии хляб и при реализирани икономии веднъж седмично – десерт. Потребителите ще могат да се възползват от проекта през работните дни, а при наличие на икономии, в почивни и празнични дни може да бъде осигурена храна за директна консумация (консерви или пакети).

Желаещите да бъдат включени в програмата, не е нужно да подават заявление. Достатъчно е да заявят това на телефон:  03115/2120, на имейл: kmet@kuklen.org.

1 2

Подобни статии

Top