Топлопроводът на „Васил Априлов“ е готов, започват паветата

Разкопават цялостно "Васил Априлов" на 10 октомври

Най-накрая приключи работата по полагането на нов топлопровод

на бул. „Васил Априлов“ в участъка от ул. „Войнишка слава“ до бул. „Шести септември“. Това съобщиха от EVN Топлофикация днес.

Предстои в участъка да започне премахването на паважа и цялостната реконструкция на пътното платно, както и на тротоарите.

Maщабният проект стартира в края на юли 2017 г. Положен бе 600 метра главен топлопровод с пресичане на две кръстовища. Приключени са техническите дейности, включително подгряване на т. нар. компенсатори, както и запълването на новата мрежа с гореща вода. Така от този отоплителен сезон редица обекти в района са включени към новата мрежа.

От миналата година досега са положени нови топлопроводи по бул. „Васил Априлов“ от кръстовището с ул. „Велико Търново“ до кръстовището с бул. „Шести септември“. Допълнително нова мрежа беше изградена по булеварда и северно от р. Марица.

Пположена е нова топлопреносна мрежа също по ул. „Любен Каравелов“ (участъка от бул. „Васил Априлов“ до „Факултет по дентална медицина“) и  бул. „Шести септември“ – от моста „Адата“ до бул. „Цариградско шосе“. Подновени бяха също топлопроводи по друг участък на бул. „Шести септември“ и по ул. „Владая“. Допълнително беше изграден и нов разпределителен топлопровод, свързващ бул. „Шести септември“ с район „Тракия“.

Подобни статии

Top