Тошко Тодоров – Машора: Винаги съм вярвал в справедливостта на българския съд (ВИДЕО)(ОБНОВЕНА)

Пловдивският Окръжен съд отказа да предаде на гръцките власти 64-годишния Тошко Тодоров  по обвинение в трафик на хора в Гърция.

Мотивът на магистратите е, че престъплението, заради което е издадена Европейска заповед от съда в Драма, най-вероятно е започнало на територията на Република България.

В съдебна зала прокурорът по делото застана на страната на Тодоров и призова съда да отмени искането на гръцките власти. Той каза, че споделя мнението на адвоката на Машора, че най-вероятно кемперът, който е негова собственост  и в който са били открити 28  бежанци, е преминал границата с фалшиви гръцки номера, които  в последствие, на гръцка територия, са били подменени с български.

Определението на Окръжния съд беше посрещнато с аплодисменти и възгласи „браво“ от присъстващите близки и роднини, които бяха  в залата.

Днес те се събраха отново  на протест пред Съдебната палата срещу  евентуалнаата екстрадация на Тодоров в Гърция.

Определението на съда може да бъде обжалвано в 5-дневен срок пред Апелативния съд. Това обаче едва ли ще стане, тъй като нито адвокатът, нито прокурорът ще жалят отказа за екстрадация.

Днес Окръжният съд отмени и мярката „Домашен арест“ на Машора. Тодоров от своя страна заяви, че винаги е вярвал в справедливостта на българския съд и веднага след като влезе в сила отпадаен на мярката ще се върне на работа.

Адвокатът на Машора Гънчо Гънчев съобщи, че вече е поискал делото срещу българския шофьор в Гърция да се изтегли и гледа по-рано, примерно след шест месеца, а не, както беше насрочено за 2023 година. По думите му Тошко Тодоров може и да не присъства на съдебните заседания, тъй като ще бъде представляван от гръцки адвокат.

Подобни статии

Top