Тошко Йорданов: „Има такъв народ“ ще предложи нов вариант за кабинет (ВИДЕО)

Ако проектокабинетът на ИТН не бъдел подкрепен, по-логично било да има предсрочни избори

„Има такъв народ“ ще предложи нов вариант за кабинет. Това заяви зам.-председателят на партията Тошко Йорданов на пресконференция пред медиите днес в столицата.

„Ние отново ще представим наш проект за кабинет, който ако бъде подкрепен, ще влезе в длъжност. Ако не бъде подкрепен, по-логично е да има предсрочни избори“, каза още Йорданов и поясни, че отговорността за подкрепата ще е на „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“

„Имахме неформална среща с Мая Манолова не за договорки, а за среща между парламентарните групи за общи политики. За нас е по-логично да имаме партньори в „Изправи се! Мутри вън!“ и „Демократична България“. За мен е учудващо, че за „Демократична България“ ние сме по-голям враг от ГЕРБ. Не знам защо е така“, каза още Йорданов.

„Ако не получим подкрепа за този кабинет от двете протестни партии, ние приемаме, че нямаме тяхната подкрепа. Тогава те имат пълната свобода, ако получат мандата, да се договорят с Карадайъ, с Нинова и с Бойко Борисов“, категоричен беше Йорданов.

„Г-н Трифонов е на работа, в телевизия 7/8“, заяви Тошко Йорданов, попитан къде е Слави Трифонов. Той обясни, че водещият е решил да влезе в политиката „от зор“ – защото без политическа партия не е могъл да реализира решенията на народа от организирания от него и колегите му референдум.

Йорданов отказад а каже кои министри от оповестения преди дни кабинет ще бъдат сменени

От „Има такъв народ“ не казаха кои министри от оповестеното преди дни правителство ще бъдат сменени, само напомниха публикацията на Трифонов от социалните мрежи, че „ще има ревизиране на част от имената“.

През изминалата седмица лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви предложението на партията за министри, начело с Николай Василев, номиниран за министър-председател. Вчера обаче, отново с пост във Фейсбук, Трифонов обяви, че оттегля кандидатурата на Николай Василев, с аргумент „Върху него се изля огромна помия“.

Правителство на бъдещето, работещо с невиждана до момента скорост и пример за бъдещи кабинети за всички политически партии.

Така Николай Василев описа предложеното от Слави Трифонов правителство, за чиито премиер бе номиниран той.

Василев обясни, че в представения проект за кабинет освен „него, друго общо с НДСВ не е имало“.  Той е опознал всички 17 кандидати за министри и ги окачестви като невероятни специалисти.

„За тях този проект не е приключил и възможно е някои от тях да продължат в бъдеще по един или друг начин в него. Ако бяхме получили подкрепа, може да сте сигурни, че това щеше да бъде най-реформаторския кабинет в българския преход. Също така кабинетът, който щеше да работи с най-голяма скорост, непозната до сега. Щяхме да предложим честно управление и това щеше да е правителство с ДНК на бъдещето. Независимо какво ще стане, българското общество се убеди, че нашата нация има немалко образовани, почтени и компетентни хора и професионалисти. Това е предизвикателство към всички партии в бъдеще да излъчват правителства поне на това ниво“, каза още Василев.

1 2

Подобни статии

Top