Тотев: Бетонният мост ще го има въпреки пробива под Централна гара (ВИДЕО)

Бетонният мост остава, въпреки пробива под Централна гара.

Тази позиция ще продължи да отстоява кметът на Пловдив Иван Тотев на среща в НКЖИ с изпълнителния и генерален директор на компанията утре преди обяд.

„Това е много сложен проект с много въпросителни. Не е да се съберем в една стая, да пием по едно кафе и да решаваме“, заяви Тотев.

„Ще защитаваме повдигането на Бетонния мост, дори общината да трябва да плати. Смятаме, че трябва тази пътна връзка да остане, дори да е само за градски транспорт и да имаме допълнителни алтернативи“, допълни градоначалникът.

На срещата ще се обсъди също темата за пешеходното преминаване през Сточна гара. Според новия проект не се предвижда такова заради използването на шумоизолационни стени. Освен това заради внесения проект за играждане на нов МОЛ, трябва да се реши дали преминаването там ще бъде с пасарелка или подлез.

„Вече имаме решение за пробива, в който да се вкарат комуникациите и канализацията, както и за връзките с кръговото движение на бул. Руски„, посочи кметът. По думите му много важно е всичко да влезе във финансовата рамка на проекта.

Припомняме, че на последната сесия беше приет Подробният устройствен план и уличната регулация за пробива.

В ОбС: Пробив под Централна гара или надлез? Засега само ПУП

„Това е много важен проект за Пловдив. Централна гара е правена в края на 19-и век, ще остане и след нас, затова е важно как точно ще направим пътя„, категоричен беше Тотев.

Вижте още във видеото:

Подобни статии

Top