Тотев и Стаменов ритаха топка с деца от „Централен“ (СНИМКИ)

Кметовете Иван Тотев и Георги Стаменов инспектираха ремонта на инфраструктурата по ОПРР в район „Централен“

„Благодарим за ремонта, мястото е наистина неузнаваемо“, с тези думи посрещнаха, живущите от улица „Стойчо Мошанов“ и „Мадара“ кметът на Пловдив Иван Тотев. Днес той инспектира инфраструктурния ремонт на зоната около Малката Базилика и Източната порта, направен по ОП „Региони в растеж“.

Заедно с кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и заместник-кмета Златин Велев те разговаряха на място с гражданите. Всеки един от тях обясни, че е останал много доволен от промяната в квартала и поздравяваше кмета Иван Тотев затова, че е започнал с мащабното обновление в централната зона. Няколко деца наблизо използваха възможността да изпробват новата спорта площадка и поритаха топка с кметовете.

„Това е безпрецедентен ремонт на пространството, заключено между булевардите „Марица“ – Юг и „Княгиня Мария Луиза“. Някои вътрешноквартални улици не бяха ремонтирани повече от 30 години. Това е обновяване на огромна инфраструктура, която изцяло промени облика на тази централна градска част“, обясни кметът Иван Тотев на хората.

Те поискаха общината да сложи пътни неравности тип „легнали полицаи“, тъй като някои шофьори карат невнимателно по новите улици. Няколко пъти благодариха за подменената тротоарна настилка и новото озеленяване с дървета, храсти и допълнително растителност. Вече са подменени електрическите стълбове с нови, сложени са и нови кошчета за отпадъци, голям брой пейки и кътчета за отдих.

Улица „Бургас“ прилича на крайбрежна алея, толкова е красива и приятна, не спираха да коментират хората

В междублоковите пространства са изградени и спортни зони с маси за тенис и места за игра с ударопоглъщаща настилка, спортни игрища за баскетбол, волейбол и друг вид спорт, обособени са десетки паркоместа.

Подобни статии

Top