Тотев инспектира иновативно училище в Кючука, едва го пуснаха да влезе (СНИМКИ И ВИДЕО)

„Въвеждането на иновативните технологии, 3D очилата за виртуална реалност, интерактивните дъски, мултимедиите, всичко това много помага на учебния процес и задържане на интереса на децата в час“, каза Маргарита Бозова. По думите й не всички родители са напълно съгласни, затова ръководството се опитва да балансира между технологиите и конвенционалното обучение. Директорката поясни, че ръководството е кандидатствало през последните три години с няколко проекта за създаването на иновативна среда, в която да се обучават учениците.

През 2017 годива ОУ „Яне Сандански“ е инвестирало близо 33 000 лв. за закупуване на лаптопи, интерактивни дъски и мултимедийни проектори. Тази година пък са закупени телескопите и друг инвентар за кабинета по физика и биология, както и очила за виртуална реалност. От три  години в цялото училище има свободна безжична интернет мрежа.

Кметът пък поясни, че община Пловдив подпомага общинските училища по внедряването на иновативните технологии, като през настоящата 2018 година са осигурени средства от общинския бюджет в размер на 200 000 лв. за модернизация на учебния процес и закупуване на технически средства.

34 са общински училища, които са кандидатствали по програмата.

Общо инвестираните средства от Община Пловдив и самите училища са над 350 000 лв. С тях са закупени 268 лаптопи, 17 таблети, 37 интерактивни дъски, 76 мултимедии, оборудвани са един кабинет по физика и биология, лицензи за образователен софтуер, очила за виртуална реалност, таблети и активиране на облачната технология G suit for Education в 8 училища.

1 2

Подобни статии

Top