Тотев към протестиращите за парка в „Северен“: „Цялата администрация работи за вас“ (ВИДЕО)

Пак протест за парка в Кършияка на сесията

За пореден път днес в Общинския съвет дойдоха протестиращи за запазване на парка в пловдивския квартал „Кършияка“. Облечени със зелени жилетки те стояха прави през цялото време, докато общинският съветник Камен Шишманов обясняваше от трибуната, че дори и след идването на премиера Бойко Борисов, спорният 16-декаров терен е заплашен от застрояване, тъй като местната власт не прави нищо.

След това Инициативният комитет отново разговаря с кмета Иван Тотев. Те отправиха към него нови искания. „Искаме едно УПИ за озеленяване на този терен„. Това заяви председателят на комитета Асен Костов пред кмета. Той показа и вариант, който разделя терена на две УПИ-та, като вътрешното е без изход. Според него това противоречи на законовите разпоредби.

„Ние имаме решение на Експертния съвет на общината и това е важно. Ние правим ПУП-ове, не ги инициираме. ЕСУТ на община Пловдив е публичен, всеки гражданин може да присъства“, посочи Тотев. „С вас четвърти месец една и съща тема я дъвчем по сто пъти. Цялата администрация работи за вас и аз не мога да разбера какво искате. Имам чувството, че започвате да защитавате частника“, каза още градоначалникът.

Тотев добави още: „Ако смятате, че така ще ни преследвате всяка седмица и да ми давате всеки път ново листче с нова картинка, и с някакви печати на някакви листи, които изобщо не съм чувал, и да се обяснявам за нещо, което никога не съм чувал – няма да стане. Момчета, малко мисля, че прекалявате. Премиерът дойде и каза – в Общия устройствен план – озеленяване. Край. Точка. В момента нямаме застрояване тук. И към настоящия ПУП нямаме застрояване“. 

Подобни статии

Top