Тотев към родителите: Производството вече не е мръсно като едно време (СНИМКИ И ВИДЕО)

Ориентират професионално шестокласници чрез посещения в пловдивски компании

Ученици от пловдивското ОУ „Яне Сандански“ се запознаха днес с производствения процес в една от големите фирми за монтаж на високотехнологични системи за сигурност. Целта е да се ориентират професионално децата отрано, разказа кметът Иван Тотев.

Посещението на шестокласниците бе част от програмата за мотивация на ученици  VI и VII клас на Образователно-индустриалният борд в Пловдив, уточни зам.-кметът Стефан Стоянов. В пилотното издание на програмата се включиха пет пловдивски хай-тек индустриални компании. Пловдив е първият град, в който има такъв борд, създаден със съдействието на МОН, общината и бизнеса в града под тепетата.

„Целта ни е да се популяризира индустрията в града, защото по-голяма част от родителите не знаят какво се случва в индустриалния сектор през последните 20 години. Все още са  много силни стереотипите за старото, мръсно производство. Искаме да покажем, че работата в такива фирми е престижна и се търсят образовани и добре подготвени кадри“, посочи градоначалникът. И допълни, че идеята е да се докоснат децата до производството и да видят какво се случва в него.

Учениците пристигнаха с класния си ръководител Пенка Кирова,

1 2

Подобни статии

Top