Тотев категоричен: Няма да си вдигна заплатата!

В момента градоначалникът взема около 1500 лв.

„Няма да си вдигам заплатата!“. Това отсече пловдивският кмет Иван Тотев днес, в отговор на журналистически въпрос дали ще повиши възнаграждението, което получава и което е едно и също от първия му мандат досега.

„8 години седя на една заплата и на деветата да си я увелича… Все едно събирам точки за пенсия. Никак не са ни ниски заплатите“, подчерта Тотев. И допълни: „Как ще я вдигна преди избори?“

Припомняме, че според промените Наредбата за  заплатите в държавната администрация, възнагражденията на кметовете може да бъдат увеличени до 4600 лева, колкото са министерските заплати.

В момента Тотев получава около 1500 лева. Заплатата му беше актуализирана през 2011 година, но и досега тя е по-ниска от възнагражденията на кметовете на околните общини, включително и тази на кмета на Асеновград Емил Караиванов. Градоначалникът непрекъснато изтъква, че ако си вдигне заплатата, ще трябва да бъдат вдигнати също парите на общинските съветници, председателя на местния парламент, омбудсмана, зам.-кметовете и шефовете на отдели и дирекции в общината, които се изчисляват като процент от брутната заплата на кмета.

Подобни статии

Top