Тотев: Категорично няма да бъда в листата за съветници! (ВИДЕО)

Тотев се въздържа от коментар на листата за съветници преди заседанието на ИК на ГЕРБ

Пловдивският кмет Иван Тотев, който председателства и градската организация на ГЕРБ, няма да фигурира в листата за общински съветници на предстоящия местен вот. Това отговори градоначалникът на въпрос на DCNEWS, ще бъде ли кандидат поне за старейшина в новия местен парламент.

Лидерът на ГЕРБ – Пловдив няма да е и шеф на предизборния щаб на партията под тепетата. За такъв е определен Александър Държиков, който в първия мандат на Тотев беше зам.- кмет по транспорта и сигурността, а във втория – негов заместник в областта на културата.

Пред журналисти днес Тотев коментира, че хората, които ще бъдат в листата за съветници на управляващите от гражданскатак вота, били

Иван Тотев се въздържа от коментар на листата преди заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ днес. На това заседание ИК ще утвърди кандидатите за районни кметове и листата за съветници под тепетата.

„Комисията има право да извади някой и да сложи друг. Теоретично и районните кметове не са утвърдени. Изпълнителната комисия има последната дума. Гражданската квота е от хора, които са стойностни пловдивчани, те са известни, могат да намерят и ще намерят място в листата, но преди заседанието на комисията няма да коментирам“, подчерта кметът.

В общественото пространство за гражданската квота в листата на ГЕРБ за Пловдив се спрягат имена на хора, които са близки до областния управител Здравко Димитров. Очаква се в нея да влязат доц. д-р Димитър Шишков и д-р Калин Калинов, Анести Тимчев, арх. Валентин Маринов, оперният певец Ивайло Михайлов.

ИК на ГЕРБ трябва да утвърди и кандидатурите на кандидатите за районни кметове – Георги Стаменов, Костадин Димитров, Димитър Колев, Костадин Язов, Иван Стоянов и Стоян Алексиев.

В ГЕРБ още бистрят кандидати, Стаменов има шансове да бъде кандидат за „Централен“

Подобни статии

Top