Тотев: Не ми е работа да казвам колко пари трябват за стадион „Ботев“ (ВИДЕО)

За финансиране можели да кандидатстват също Локото и Спартак

Не е ясно колко пари са нужни за довършването на стадион „Христо Ботев“. Това се разбра, след като репортер на DCNEWS попита градоначалникът днес знае ли каква сума е необходима за това.

„Не мога да ви кажа каква сума е нужна. Не ми е работа аз да го казвам“, подчерта кметът. И посочи, че от ПФК „Ботев“ могат да кандидатстват за сума, колкото прецени финансиращият орган и тя ще бъде под формата на нисколихвен заем.

Припомняме, че на среща вчера с министъра на финансите Владислав Горанов и на регионалното развитие и благоустройството Петя Авравома, бе дадена зелена светлина пред клуба да кандидатства за пари за довършване на стадиона пред Фонда на фондовете.

„Ботев“ довършва стадиона с пари от Фонда на фондовете

Община Пловдив очаква писмено изложение от футболния клуб за намерението да кандидатства за финансиране от Фонда.

„Тогава ще дадем подкрепително писмо“, каза кметът Иван Тотев пред журналисти днес. По думите му обаче инициативата трябвало да дойде от дружеството, защото стадионът е отдаден на концесия.

Според Тотев подобни намерения можели да заявят също и футболните клубове „Локомотив“ и „Спартак“, тъй като финансирането сее отнася за развитието на инфраструктурата в целия град.

Градоначалникът посочи още, че фондът осигурява само частично парите, които са нужни като инвестиция. Останалите средства можели да се вземат като банков кредит. Тъй като срокът за погасяване на заема е дълъг, а лихвите – ниски, това било доста добра схема, подчерта кметът. И посочи, че европейското финансиране за спортни обекти в цялата страна било в размер на 40 млн. лева.

1 2 3

Подобни статии

Top