Тотев: Не сме взели Гарнизонна фурна, за да я дадем на Миразчиев (ВИДЕО)

На мястото ще се прави парк

„Нямаме намерение да даваме Гарнизонна фурна под никакъв предлог на никого!“.  Това заяви кметът Иван Тотев пред журналисти след въпрос, какво ще се случва с имота, който в момента се руши.

Според градоначалника, при положение, че община Пловдив строи толкова пространства за култура, няма да отреди и този имот за такава цел. Тотев съобщи, че фурната няма да се събаря сега, но добави, че със сигурност в един бъдещ период тя ще бъде съборена. Ето какво още каза градоначалникът:

„Това е един имот, който общината се бореше толкова време да го вземе, още от времето на областния управител Тодор Петков. И след толкова борби общината си взе този имот от военните, по желанието на хората, които искаха живеят в района там да бъде изграден парк. Това ни беше и мотивът да вземем имота.

Община Пловдив никога не е искала имота от военните, с идеята Емо Миразчиев да прави там култура. Всичко, което общината е правила още преди Иван Тотев, по желанието на хората бе, да вземе имота за парк. Изведнъж общината си взе имота, който е хубав и е 7 дка и дойде една група хора и ни каза: „Дайте ни го на нас“. Ами ние не сме го взели да го дадем на вас! Ние сме го взели да го направим парк. И аз до последно ще държа той да стане парк.“

Подобни статии

Top