Тотев открива конкурсната програма на „Млада синя Земя“

В Световният ден на Земята

Конкурсната програма на фестивала „Млада синя Земя“ ще започне на 22.04 от 11:00 във фоайето на Регионалния природонаучен музей – Пловдив. Специални гости на откриването ще бъдат кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и заместник-кметът „Култура и туризъм“ Александър Държиков.

Първите участници във фестивала са  вокална група „Веселите ноти“ към СУ „Христо Г. Данов“, които ще представят няколко песни на екологична тема. Мажоретен и танцов състав от същото училище ще повдигнат настроението на гостите с танци, подготвени специално за събитието.

По-късно през деня се очакват още музикални изпълнения на живо, а във фоайето ще бъдат изложени рисунки на деца от различни учебни заведения в града. Фестивалът ще бъде закрит в 16:30 с награждаване на най-добрите произведения и изпълнения в конкурса.

РИОСВ – Пловдив подкрепя фестивала с награден фонд и журиране на изпълненията в категория „Музика“. Жури в категория „Изобразително изкуство“ ще бъде художникът Цветан Узунов. Големите награди включват луксозни комплетки за рисуване, ваучер на стойност 200 лв. от музикален магазин, енциклопедии на National Geographic и др.

Фестивалът е финансиран от Община Пловдив от бюджета за „Фестивали и значими събития“ от „Наредбата за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от календара на културните събития на община Пловдив“ за 2019 година.

Припомняме, че традиционният фестивал за младежко творчество „Млада синя Земя“ цели да възпитава добро и уважително отношение към природата чрез изкуство.

Всички участници в конкурса се обединяват около темата за красотата на нашата планета Земя, проблемите, които я застрашават и как ние, хората, можем да поддържаме екологичния баланс.

Подобни статии

Top