Тотев подкара камион на „Чистота“ (СНИМКИ)

С нови два камиона се обзаведе комуналното предприятие

Нови два камиона допълниха почистващата техника в  „Чистота“. Кметът Иван Тотев се качи на единия от тях – марка MAN и го подкара на площадката пред общинското предприятие.

Двата камиона са доставени чрез обществена поръчка, очаква се да пристигне още един сметовоз, оборудван с кран. Той е предназначен за събиране на боклука от подземните контейнери, които наброят общо 30, както и за разделното събиране на отпадъци.

Всички сметовози са произведени през тази година и са с клас EURO 6 C. Стойността на единия камион е 280 000 лв. без ДДС, съобщи директорът на „Чистота“ Иван Стоянов.

Той допълни, че в „Южен“ ще бъдат добавени два допълнителни маршрута. По думите му на този район трябвало да се обърне най-много внимание, тъй като по големина той е равен на „Централен“, но броят на съдовете и маршрутите е почти двойно по-малко от тези в центъра.

„През последните 8 години изцяло подновихме техниката, дори и леките автомобили на организаторите“, каза още Стоянов. Според него това е спестило над 10 милиона лева разходи на община Пловдив от гориво, закупуване на метли, електроенергия, смазочни материали и от закупуване на гуми.

1 2

Подобни статии

Top