Тотев подкара камион на „Чистота“ (СНИМКИ)

Иван Стоянов съобщи още, че е одобрен и лизинг за 6 мултифункционални машини за зимно поддържане, които ще почистват вътрешнокварталните улици. Три от тези машини ще се използват в район „Южен“.

„В този квартал има двойно по-малко работници, но вече нямаме и наплив от хора и разчитаме на старите си служители. Имаме жени на по 65 години, затова трябва да се преминава на механизирана работа“, поясни шефът на „Чистота“. Така, за да може да се отговори на нуждите в „Южен“, трябва новите машини да бъдат пуснати по асфалтовите участъци, а метачките да чистят само павираните улици.

Продължава подмяната на металните контейнери с пластмасови

На места металните контейнери са подменени с пластмасови, които са два пъти по-евтини и почистването на отпадъците от тях става безшумно, по-леки са и затова са по-добри за работа.

Стоянов е внесъл доклад в община Пловдив с предложение за всяко разрешително за новострояща се кооперация или сграда, да се изисква помещение за съдовете за смет, които да се използват само от живущите в тези кооперации. Това ще отговори на новата методика за начисляване на такса смет, която ще определя таксата на принципа „замърсителят плаща“.

1 2

Подобни статии

Top