Тотев пуска общинарите за мача за Купата, призова и бизнеса да го направи (ВИДЕО)

Кметът призова ултрасите да са повече привърженици, отколкото фенове.

Това заяви самият той на брифинг в присъствието на шефовете на четирите футболни клуба под тепетата.

Шефовете на четирите футболни клуба си стиснаха ръцете за обновен стадион „Пловдив“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

„Това е един голям празник за града и приканваме всички да го приемат като такъв“, подчерта Иван Тотев.

Той съобщи, че общината ще закупи билети за финала за Купата на България на националния стадион „Васил Левски“ за всички детски школи и футболните ветерани. Освен това градската управа осигурява и шест автобуса, които ще тръгнат от паркинга на „Тримонциум“ в следобеда преди градското дерби в София.

Кметът обяви, че също ще присъства на мача в столицата, заедно със заместника си Георги Титюков.

Връчват почетни плакети на двата отбора на 16 май

Градоначалникът съобщи, че на следващия ден – 16 май, кани двата отбора-финалисти, за да им връчи почетни плакети от името на градската управа.

Той подчерта, че ще освободи служителите си, които искат да присъстват на финала още на обяд, за да могат да се придвижат до София и призова бизнеса да направи същото за служителите си.

„Това е едно благородно дело и е важно за нашите отбори и за града ни“ – посочи кметът.

„Призоваваме да помогнете за празника, а не за войната“, категоричен беше собственикът на „Локомотив“ Пловдив Христо Крушарски.

„Искаме да се получи едно веселие и да се разбере, че Пловдив е единен. Пожелавам на „Ботев“ да падне, а аз си пожелавам успех“, заключи Крушарски в типично неговия си стил.

„Когато тръгнем към София, нека да покажем, че сме футболната столица на България, да покажем, че сме горди пловдивчани и че Пловдив е градът №1 във футбола“, заяви изпълнителният директор на „Ботев“ Пловдив Иван Йотков.

Подобни статии

Top