Тотев с коментар след изборите: Убеден съм, че ще имаме успех и в „Южен“! (ВИДЕО)

Близо 9-те процента преднина пред „БСП за България“ били супер важни

Кметът Иван Тотев бе много доволен от резултатите на ГЕРБ в Пловдив. Близо 9-те процента преднина пред „БСП за България“ били супер важни. „Някои хора се радваха преди това, но сега малко…“ , посочи със задоволство градоначалникът, който е и лидер на партията под тепетата.

Тотев посочи, че резултатът в пловдивския район „Южен“ бил много добър“. „Много ни е хубав резултатът в „Южен“ и това много ни окуражава да направим една хубава кандидатура. И съм убеден, че в „Южен“ ще имаме успех. Помните, че на предишните местни избори имахме загуба в „Южен“, но сега резултатът там е много впечатляващ. През 2015-та направихме грешна стъпка в район „Южен“ и кандидатът ни не беше припознат от хората. Но вече имаме основа за един добър резултат наесен“, призна кметът, имайки предвид загубата на Кирил Велчев от сегашния кмет на района Борислав Инчев.

Попитан от журналисти защо човек, който не става за районен кмет, е бил назначен за изпълнителен директор на фондация „Пловдив 2019“, Тотев направи опит да се пошегува: „Народът го е казал: Всяка жаба да си знае гьола“. 

„Ние имахме усещането и чувствахме, че в Пловдив ще получим добър резултат, но бяхме малко със свити сърца на фона на това, което се чуваше по националните медии“, каза още градоначалникът. И посочи, че в последните години градът е претърпял огромна промяна, която нямало как да се случи, ако България не била член на Европейския съюз.

„Този резултат ни окуражава да предложим наесен добра кандидатура за местните избори и пловдивчани да я подкрепят“, посочи Тотев, признавайки че този резултат е повече, отколкото местната структура на ГЕРБ е очаквала. Той обаче отказа да каже дали ще се кандидатира за трети път.

„Вижте, в нашата партия си има съответния ред, особено като погледнете, в момента сме малко на ръчно управление. Така че никога не бих си позволил преди премиера и лидер на партията да споделям мисли и чувства. Абсурд!„, каза кметът.

Той допълни, че няколко пъти в изборната нощ са се чули с премиера Бойко Борисов.

„Г-н Борисов много се интересуваше от изборите в Пловдив„, каза кметът и допълни, че заради това десетки пъти е звънял на районните кметове за актуални резултати.

Подобни статии

Top