Тотев с отговори за зоопарка и Колодрума (ВИДЕО)

Според кмета общината не е ощетена със средства при изграждането на зоопарка и Колодрума

„Категорично общината не е ощетена със средства при изграждане на зоопарка!„. Това заяви кметът на Пловдив Иван Тотев в интервю за bTV тази сутрин по повод празника на града под тепетата и 133-годишнината от Съединението на България. Градоначалникът допълни, че в подобни случаи не би трябвало да се коментират тези теми пред медиите.

„Смятам, че това, което се прави в този обект, ще бъде нещо прекрасно. Много скоро ще мога да изляза без проблеми и да ви кажа, че нищо няма. В момента избягвам да коментирам тези теми, но фактите са такива. Това, което сме направили смятаме, че е правилно“, подчерта Тотев.

„Запрянови 03“ не била приближена до Тотев

За избора на фирмата-изпълнител „Запрянови 03“ той отрече фирмата да е приближена до градската управа. „Тази фирма не е приближена до нас, категорично не“, натърти кметът.

На въпрос дали общината е била ощетена и при изграждането на многофункционалната спортна зала „Колодрума“ с 8 млн. лв., Тотев отговори:

„Факт е, че няма такова нещо. Има доклад на АДФИ, но ако има такова нарушение, Агенцията за държавна финансова инспекция е длъжна да го внесе в прокуратурата. Прокуратурата е правила проверки за това. Всичко завърши със заключението, че няма данни. Всяко нещо, което е голямо провокира усещането, че има нещо нередно“, заключи кметът.

Припомняме, че срещу че Тотев, Колев и Кацарски бяха обвинени в престъпление по служба във връзка с изграждането на зоопарка в Пловдив от Специализираната прокуратура. Според държавното обвинение от действията им Община Пловдив е била ощетена с близо 690 хиляди лева. Делото обаче бе прекратено от Апелативния специализиран наказателен съд и бе върнато на специализираната прокуратура.

Потвърдиха: Спецпрокурорите да си оправят делото за зоокъта

Пловдив – в подем през последните 4 години

По думите на градоначалника в Пловдив има невероятен подем през последните 4 години, откакто градът под тепетата спечели титлата „Европейска столица на културата“.

На въпрос защо централният площад не е завършен, Тотев обясни: „Това е площад, който е там от 2000 години, там е римският форум. Няма как такъв важен обект да бъде направен от днес за утре, защото гоним някаква дата. Площадът с настилката и осветлението ще бъде готов през декември”.

Той припомни, че през 2019 г. се очаква в Пловдив да пристигнат много туристи от цял свят и допълни, че културната програма на града ще бъде на стойност 16 млн. лв.

Вижте повече във видеото ТУК

Подобни статии

Top