Тотев се изправя пред Специализирания съд за зоокъта

Тотев се изправя пред Специализирания съд за зоокъта

Делото срещу кмета Иван Тотев за строителството на зоокъта,

което този септември бе прекратено от окръжния съд в Пловдив и бе върнато на Софийската градска прокуратура за отстраняване на процесуални нарушения в обвинителния акт, ще бъде внесено отново в съда, но не в пловдивския, а в специализирания наказателен съд. Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в Пловдив, пише Агенция Монитор.

Процесът срещу градоначалника на Пловдив Иван Тотев, заместника му Димитър Кацарски и кмета на район „Западен” Димитър Колев трябваше да бъде гледан в окръжния съд в Пловдив. В средата на септември съдия Елена Захова откри противоречия в обвинителния акт, заради които било нарушено правото на защита на тримата обвиняеми и върна делото на прокуратурата. Нито една от страните не обжалва нейния акт, а междувременно влязоха в сила промените в НПК, според които делата срещу кметове и министри ще бъдат гледани вече само в специализирания наказателен съд.

За тримата обвиняеми прокуратурата твърди, че са ощетили бюджета на община Пловдив с 689 869,70 лева при строителството на местната зоологическа градина.

Снимка: Агенция Монитор

Подобни статии

Top