Тотев след освобождаването на Кацарски: Ние сме като едно семейство, не очаквайте подробности от кухнята

Няма конспирация в решението ми да освободя заместник-кмета по строителство в община Пловдив инж. Димитър Кацарски. Мандатът свършва и в  последните три месеца искам един по-различен кмет, който да даде нов начин на работа в дирекцията. 

Кметът на Пловдив Иван Тотев коментира отстраняването от поста на Димитър Кацарски, който почти 8 години управляваше ресора „Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции“. „Кацарски е рекордьор на това проветриво място, той е част от екипа и се разделихме по  най-добрия начин. Големи хора сме, ние сме мъже и оставаме в прекрасни отношения“. 

Според Иван Тотев отстраняването на Кацарски няма нищо общо с разследването на КЗК за картел в санирането на блокове, констатирано в три общини, сред които и Пловдив.  „Не търсете под вола теле, нашите поръчки  са с най-ниска цена. Жалби има срещу мен, срещу всеки районен кмет. Благодаря за работата на Кацарски, но той има свой път и аз му желая успех“.

Тотев обяви, че новоназначеният временно изпълняващ заместник-кмет Йордан Калев е с огромен опит. „Това е най-сериозният ресор в Общината и не трябва да се залита в партийни назначени“, подчерта кмета и уточни, че освободеният вече Кацарски е заемал поста като експерт, а не като тясна партийна фигура.

Подобни статии

Top