Тотев: Стадион „Пловдив“ е необходим за местните клубове! (ВИДЕО)

Тотев: Стадион Пловди е необходим на местните клубове

Стадион „Пловдив“ е важен за местните клубове

„За нас е важно да имаме стадион, на който да играят местните клубове. Вижте какво се случва и с „Локомотив“, и с „Ботев“. Истината е, че няма светлина в тунела“. Това заяви кметът Иван Тотев пред журналисти днес и посочи, че вариант за това е стадион „Пловдив“.

Градоначалникът бе леко притеснен от решението на Общинския съвет за най-големия стадион на Пловдив, което бе гласувано на последната сесия, с допълнението от Атанас Узунов стадионът да бъде реконструиран, така че на него да се играят международни мачове.

„Арх. Валентин Маринов направи оферта с такава ниска цена. Той има права. Затова е намалена сумата“, обясни Тотев решението на съветниците да се дадат 24 хиляди лева на арх. Маринов за проектиране на стадиона. Градоначалникът обясни, че разговаря с архитекта, но че ако се тръгне към по-високи категории за международни мачове, цената на стадиона ще бъде доста по-голяма.

„Тогава ще помоля веднага общинския съвет да промени сумата. Аз поне нямам информация какво се случва със стадион „Ботев“ и ако някой човек има информация, добре е да я сподели с обществото. Затова стадион Пловдив е вариант, но той трябва да е реалистичен“, подчерта кметът.

Според него с проекта за реконструкция на стадиона няма как да се кандидатства пред някоя програма или проект за финансиране, тъй като такива няма. Затова ще се наложи строителството там да е с пари от бюджета. „Затова ни трябва най-умния проект – с най-малко пари“, категоричен беше Тотев.

Той посочи, че със сигурност ще бъде премахната зала „Чайка“ и насипните трибуни. Така щяло да се освободи пространство за ВИП-зони и журналистически ложи.

„Предстои да се подпише договор с арх. Валентин Маринов„, каза още Тотев.

Снимка: Sportal.bg

Подобни статии

Top