Тотев: Търсим кандидат за кмет на Пловдив. Може и да не е от ГЕРБ! (ВИДЕО)

Местата за кметове и общински съветници не били резервирани за членове на ГЕРБ

„Местата за кметове на Пловдив, районите и за общински съветници не са резервирани за членове на ГЕРБ.  В момента приемаме всякакви предложения за кмет на Пловдив и кметове на райони, както и за общински съветници. И това е прякото следствие от речта на председателя на партията Бойко Борисов на конгреса на ГЕРБ, като ние сме отворени в този процес“. Това подчерта няколко пъти пред журналисти кметът и градски лидер на ПП ГЕРБ под тепетата Иван Тотев. Така той отговори на медиите как разчита посланията на Борисов по повод Пловдив от конгреса в неделя.

„Какви конкретни послания имаше за Пловдив? Имаше послания общи и ние си ги разчитаме. Имайте предвид, че когато правим събрания в Пловдив, ние коментираме думите на нашия председател и точно затова в момента започваме един много задълбочен анализ на подбора на хора за участие в местните избори. Той даде сигнал с изказването си на събранието си и ние още от другата седмица ще анонсираме пред обществеността, че ние започваме да приемаме всякакви предложения, разбира се подплатени със съответните тежести както за общински съветници, така и за районни кметове, а също и за кмет на Пловдив. Така че гражданите също имат право да правят предложения участници в местната власт, всички тези предложения ще бъдат насочени към съответната районна организация, ще бъдат разгледани…“, обясни градоначалникът.

По думите му все още няма точни дати за провеждане на събранията на районните организации. Те щели да бъдат проведени по указанията на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Осемте години управление кметът оцени като успешни

Тотев оцени изминалите два управленски мандата като много успешни и за пореден път наблегна, че Пловдив се е променил много, което се доказвало и от социологическите проучвания на партията.

Кметът обаче отказа да отговори на въпроса дали ще се кандидатира за трети мандат. „Най-малкото аз трябва да говоря за себе си. На мен оценката има кой да ми я дава, аз за себе си оценки няма да давам“.  И допълни: „Преди края на август, каквото и да чуете, ще бъде слух. Знам, че оттук нататък ще ми задавате едни и същи въпроси, но пък и отговорите ще бъдат едни и същи. Има много ясен регламент за избор. Моите вътрешни мисли, чувства и усещания има един човек, с който мога да ги споделям, не с вас“. 

1 2

Подобни статии

Един коментар

  1. Възмутен написа:

    Този пък един път ще постъпи ли като мъж, поне да се оттегли с чест?!? Сега се опитва да настрои хората още преди да са чули името на техния кандидат. Мекотело гадно…

Top