Тотев за проекта в „Централен“: Доближихме града и хората до реката (ВИДЕО)

Кметът нямал притеснения заради извънредната сесия, поискана от опозицията за този проект

„Доближихме града и хората до реката“, това заяви кметът Иван Тотев по време на инспекция на облагороденото пространство на бул. „Марица-юг“ днес.  Заедно с районния кмет на „Централен“ Георги Стаменов, ръководителя на проекта инж. Соня Славчева и представители на фирмата изпълнител той инспектира на място зоната, която е почти напълно обновена и чийто ремонт по ОП „Региони в растеж“ е към финала.

По думите му това е най-голямата промяна на района за последните 40 години.

Кметът припомни, че миналата година по същия проект бе премахнат паважът на уличното платно на булевард „Марица-юг“ и бе положен асфалт. В крайбрежната зона е изградена детска площадка, на която  децата играят, а майките им имат възможност да почиват, има и зона за фитнес на открито, стени за катерене, сцена за мероприятия и библиотека. По цялата крайбрежна зона са монтирани множество пейки, както и седалки по подпорната стена на река Марица.

„Избрахме зона за въздействие, в която бяха създадени много публични проекти и изисквахме мерки, които да доведат хората до брега на реката за разходка и почивка. Това пространство може да се конкурира с Лаута и други паркове в града“, посочи кметът Иван Тотев.

Идеята е пространството да се използва за различни събития и хората да харесат този начин за почивка.

1 2

Подобни статии

Top