Тотев за Виенското колело на площада: Идеше ми да емигрирам в Асеновград (ВИДЕО)

Бившият кмет и лидер на ГЕРБ обясни, че решението за разполагането на Виенското колело на площада го изненадало

„Идеше ми да емигрирам в Асеновград“. Това коментира пред журналисти днес бившият кмет и лидер на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев, по повод изграждащото се в момента Виенско колело на пл. „Централен“, точно пред Партийния дом – на мястото на фонтана, известен като „Стружката“. Преди няколко дни той написа в социалната мрежа по същия повод: „Грешка, голяма грешка“.

„За нас е важно как протича мандата сегашното управление, защото 2023-а година е година, в която ГЕРБ ще предложи на пловдивчани кандидат-кмет, с който да спечелим изборите. Така че няма как да не вземаме отношение по теми, за които смятаме, че не кореспондират с духа на управление на ГЕРБ през последните 10 години в Пловдив“, обясни коментара си за случая с изграждането на Виенското колело насред централния площад бившият градоначалник.

„Това малко ни изненада и нас. Затова групата на ГЕРБ ще направи две предложения на Общинския съвет за следващата сесия. Едното от тях е да се наложи мораториум за разполагане на всякакви такива съоръжения на територията на пл. „Централен“ от подлеза на „Гладстон“ до бившия Партиен дом и в Цар-Симеоновата градина. Това решение ще искаме да действа като мораториум до момента, в който се промени наредбата за разполагане на преместваеми съоръжения в този смисъл“, подчерта Тотев.

Второто предложение, което ще се внесе още днес е промяна на Наредбата за разполагане на преместваеми обекти, в която да е записано, че всеки обект, който се разполага на територията на пл. „Централен“ и на Цар-Симеоновата градина трябва да премине с изрична санкция на Общинския съвет.

„Така няма да изпадаме повече в ситуация, в която четвърти ден вече никой не може да каже кой точно е разпоредил да се постави това Виенско колело в центъра“, категоричен беше Тотев.

Той обясни, че дори и главният архитект на общината Димитър Ахрянов не е бил съгласен с поставянето на атракциона насред площада. То щяло да остане там до края на юни, а сумата, платена за това на общината била 20 000 лв.

Тотев упрекна арх. Ахрянов, че не е бил по-рязък и не е изразил несъгласието си по-твърдо. „Надявам се дебатът около виенското колело да му даде оттук нататък повече кураж“, коментира лидерът на ГЕРБ-Пловдив. Той добави, че не се спазва и наредбата за съгласуване на рекламните съоръжения по Главната улица и в центъра на Пловдив, а от Пловдивския общински инспекторат не си вършат работата в тази насока. 

1 2

Подобни статии

Top