Тотев завел швейцарци в туристическия център, хлопнали му вратата (ВИДЕО)

Гъвкаво работно време за туристическите обекти в Пловдив

Туристическите центрове и културно-историческите обекти в Пловдив, стопанисвани от общината, ще работят с удължено работно време от догодина. Това обяви кметът Иван Тотев и посочи, че вече е увеличено с един час работното време на туристическия център на Римския стадион.

„Повдигнах темата, защото заведох двама швейцарски туристи, които срещнах пред общината до информационния център. Хванахме го точно, когато затваряше. Аз ги заведох пеша по главната, разказах им за Пловдив, за къщите и т.н., влязохме в центъра и служителите точно си тръгваха. Тогава говорих с шефа на ОИ „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев и работното време на центъра бе увеличено с един час. Но според мен през лятото тези центрове трябва да работят до 22-23 часа“, посочи кметът.

По думите му, ако е нужно да се наемат нови хора на гъвкаво работно време, това трябва да стане. Същото важи и за общинските културни обекти, добави градоначалникът.

По думите му за музеите ситуацията е по-специфична, тъй като те са към Министерство на културата и оттам се отпускат щатовете. Кметът обаче подчерта, че ще разговаря с ръководствата на музеите за нови щатове, които общината да подпомогне финансово, ако се налага.

Подобни статии

Top