Тотомилионер опита да се самоубие със селскостопанска отрова

Мъжът от благоевградското село Покровник спечели джакпота от близо 1.7 млн. през 2017 година

Тотомилионерът от благоевградското село Покровник Румен Пеовски е опитал да се самоубие, поглъщайки селскостопанска отрова Б58, пише dnes.dir.bg.

Вчера 59-годишният мъж е приет в реанимацията на МБАЛ-Благоевград в критично състояние, което не позволява транспортирането му в София. Към момента не е ясно защо Пеовски е посегнал към отровата.

През април 2017 г. безработният мъж спечели джакпота от близо 1.7 млн. лева в играта „6 от 42“ на спортния тотализатор с фиш на стойност 1.20 лева. Печалбата дойде при Пеовски с числото 3 – в последния момент той решил да промени числата, с които играел 30 години, и вместо 2, избрал 3.

Голямата печалба обаче му донесе само неприятности. Няколко месеца, след като удари джакпота, Румен Пеовски бе настанен в психиатрия за 3 месеца по искане на Районната прокуратура заради нападение над съседи с косачка и ловна пушка.

Съседи разказват, че мъжът злоупотребявал с алкохола и ставал агресивен, а за капак негов приятел го даде на съд. Мъжът има претенции към половината от печалбата, тъй като от години двамата играели с общи числа, и освен това е платил 60 стотинки, което е половината от печелившия фиш.

Румен Пеовски живее сам след смъртта на майка си. Съпругата и двете му деца от години са в чужбина.

Подобни статии

Top