Товарач на бали намери пари и ги изпи, без да ги върне на собственика

Похвалил се на приятел по чашка

Районна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 25-годишен мъж, намерил чужди пари, но не съобщил за тях на собственика, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

25-годишният мъж намерил 300 лв. в землището на Стамболийски на 15 май и в продължение на седмица не съобщил за тях нито на собсвеника им, нито на МВР или на този, който ги е изгубил. Оказва се, че и това е престъпление по смисъла на Наказателния кодекс.

На 15 май 2017 г., младият мъж бил нает за товарач на бали с люцерна от собственик на нива в землището на  Стамболийски. Купувачът платил 180 лева за 60 бали, като му останали 300 лева, които завързал с ластик и сложил в джоба. Докато вървял към камиона, парите паднали от джоба му на пътя. Товарачът ги видял и ги прибрал. Казал на другите товарачи, че му прилошало и си тръгнал.

Вечерта работникът решил да се почерпи и платил за това с намерените пари. Той се похвалил за това на негов познат и му обяснил, че не възнамерява да ги върне. Въпреки че разбрал кой е изгубил парите, товарачът в продължение на една седмица не съобщил нито на него, нито на компетентните органи, че ги е намерил.

Разпитан в хода на разследването, 25-годишният мъж се признал за виновен, но щетите, нанесени на собственика на парите, не са възстановени.

До момента обвиняемият е осъждан три пъти. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Подобни статии

Top