Товарен влак дерайлира в Мездра (СНИМКИ)

Няма пострадали при инцидента

Инцидент с товарен влак е станал в Мездра, съобщи NOVA, като се позова на БДЖ. Товарният влак е дерайлирал в района на гарата в града.

Инцидентът е станал късно вечерта във вторник и е блокирал движението в двете посоки – както към Варна, така и към София за часове.

Част от пътниците, които са пътували за Варна, са били извозени от гара „Мездра – Юг” до Роман с автобус, откъдето са ги  прехвърлили на друг влак, който ги е откарал до Варна.

По предварителна информация композицията е собственост на частен превозвач, собственик на влака, причинил трагедията в Хитрино.

Няма данни за пострадали. По случая започва разследване. През цялата нощ на място се е извършваше оглед, работеше се и по отстраняване на проблемите, уточняват от NOVA.

„На 13-ия вагон при първата талига на първата колоос бандажната гривна е превъртяла. В експлоатация това може да се случи. Вагоните са празни, идват от Румъния”,обясни инж. Бойчо Скробански, който е зам.-председател на УС на НБРПВВЖТ.  Той посочи, че два вагона от композицията са вдигнати на релсите. Нанесени са обаче сериозни щети на инфраструктурата на гарата.

Машинистът обясни, че се е движел с по-малко от разрешената скорост и всичко по влака е било наред.

Това е втори инцидент с дерайлирал влак за вчерашния ден. Сутринта в 08:22 ч. е получен сигнал за дерайлирал пътнически влак № 40263 преди кърджалийското село Подкова. На мястото на произшествието са изпратени 2 пожарни автомобила със 7 пожарникари от РДПБЗН-Кърджали. Няма загинали или пострадали. Дерайлирал  е само локомотива поради паднали камъни на ж.п. линията. Влакът е бил пътнически, като в момента не е превозвал пътници, а е имало само обслужващ персонал. От БДЖ бе осигурена техника за разчистване на ж.п. линията, съобщават от ГДПБЗН.

Снимки: bTV

Подобни статии

Top