Трабзонспор плаща малко над 1,5 млн. евро за Тодор Неделев

Ботев ще трябва да се оправя без най-голямата си звезда от новия сезон

Турските медии се надпреварват да гадаят колко ще плати местния Трабзонспор на Ботев (Пловдив) за звездата Тодор Неделев.

Самият атакуващ футболист призна преди няколко дни, че е време отново да заиграе в чужбина, а от „жълто-черния” клуб официално обявиха, че е постъпила оферта за него от страна на Трабзонспор.

Това не е първият път, в който въпросния клуб проявява интерес към Неделев. През зимата отново се заговори за сделка между двете страни, но в крайна сметка такава нямаше.

Този път обаче нещата изглеждат почти сигурни. Медиите в Турция твърдят, че Трабзон ще трябва да плати малко над 1,5 млн. евро, за да привлече Неделев от Ботев. Местните издания уточняват, че цената на българския футболист е била около 2,5 млн. евро, когато той бе в немския Майнц 05.

Догороворът между национала, „канарчетата“ и германците изтече в края на юни и той вече е значително по-евтин, което означава, че от новия сезон Ферарио Спасов ще трябва да се справя без най-големия си коз.

Според „Тема спорт“ цената дори може да се вмести в 500-600 хиляди евро плюс бонуси, като най-важното е Тодор Неделев да се договори за личните си условия.

Източник: gong.bg

Подобни статии

Top