Трабзонспор с нова офанзива за Тодор Неделев - DC news

Трабзонспор с нова офанзива за Тодор Неделев

Лошото финансово състояние на Ботев може да направи трансфера възможен, дори и спешен за пловдивчани

Трабзонспор започва нова офанзива за привличането на звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев, съобщава sportal.bg. Турците още от зимата искат национала, но по една или друга причина до трансфер не се стигна. Сега обаче нещата най-накрая може да се получат. Една от причините е, че „жълто-черните“ се намират в лошо финансово състояние и е по-вероятно те и играчът да се съгласят на сделка.

Онзи ден Неделев заяви, че не изключва свой трансфер.

„Аз не съм отказвал на Трабзон, те в един момент го направиха. Като прочетох за какви пари става дума, едва ли някой би отказал. Така са прценили, така че аз продължавам напред и това е. Дали е възможен трансфер сега? Всичко е възможно. Чакаме оферта, ако ни устройва нас и Ботев, ще преценим“, каза той.

В същото време стана ясно, че Ботев очаква приходи от около 600 000 лева в близките седмици. Те са от трансфера на Никола Илиев в италианския гранд Интер и ще стигнат на „канарчетата“ да закърпят фонд работна заплата за около месец. Клубът има текущи задължения от 1 650 000 лева. В момента, в който Георги Самуилов е казал, че ще върне акциите на феновете, те са били 2,5 млн. лева. Впоследствие бизнесменът е покрил 850 000 лева от тях.

750 000 са за местни данъци и такси, 240 000 към НАП, 120 000 към строителна фирма, 100 000 към полицията, 250 000 за заплати за юни, които е трябвало да се платят през август. Останалите до милион шестотин и петдесет хиляди са задължения към различни доставчици.

Подобни статии

Top