Трафикантът на мигранти, арестуван край Карлово, бил дрогиран - DC news

Трафикантът на мигранти, арестуван край Карлово, бил дрогиран

Прокуратурата се зае с шофьора, спипан да превозва мигранти от Афганистан на Подбалканския път

Районна прокуратура–Пловдив наблюдава бързо производство за това, че с цел набавяне на имотна облага противозаконно са подпомогнати 31 чужденци – граждани на Афганистан, да пребивават и преминават в страната. Деянието е извършено чрез използването на моторно превозно средство и по отношение на повече от едно лице.

На 30 май 2022 г., около 11 часа, в землището на гр. Карлово, полицейски автопатрул спрял за проверка товарен автомобил /тип микробус/ „Форд Транзит“, с русенска регистрация. Колата управлявал 28-годишен водач. При извършената проверка е установено, че в товарното отделение се намирали 31 граждани на Афганистан, всички мъже, на възраст от 20 до 25 г. При отварянето на вратите на каросерията осем от чужденците се почувствали зле, поради което са били откарани в Центъра за спешна медицинска помощ. Там са били прегледани, оказана им е медицинска помощ и по-късно са освободени.

Водачът на автомобила е бил тестван с техническо средство за алкохол и наркотици, като пробата е реагирала положително за употреба на метаамфетамин и отрицателно за употреба на алкохол. Той е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Чуждите граждани ще бъдат настанени в Миграционен център. Те са били качени в товарната кола край ямболско село и целта им е била да стигнат до сръбската граница.

По досъдебното производство се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.

Снимка: ПБ Новинар

Подобни статии

Top