Трафикантът на мигрантите от Афганистан остава зад решетките

Превозвал десет души, натикани в БМВ

По искане на Районна прокуратура – Пловдив съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 23-годишния трафикант на бежанци от Афганистан, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата под тепетата.

Мярката на младежа е била гледана днес в Районния съд, по искане на Районна прокуратура – Пловдив. 23-годишният Динко И. Д. бе обвинен в това, че с цел набавяне на имотна облага противозаконно е подпомогнал чужденци да преминават през страната  в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство и спрямо повече от едно лице – престъпление по чл. 281 ал. 2 т. 1 и т. 5 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Припомняме, че на 21 септември 2020 г, вечерта, край гр. Пловдив, на 137-я километър на автомагистрала „Тракия“, в района на Трилистник, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил, марка  БМВ, управляван и собственост на Динко Д.  Установено било, че в автомобила, който се движел в посока към София, пътували 10 мъже,  граждани на Афганистан, всички на възраст между 18 и 20 г.  Чужденците не притежавали документи за самоличност.  Те са настанени в Миграционен център.

Задържаха млад мъж, превозвал нелегално мигранти от Афганистан

Съдът прецени, че са налице предпоставките, предвидени в закона, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо Динко И.Д. Доказателствата по делото, събрани на този етап, предишни 4 осъждания на обвиняемия с влезли в сила съдебни акта, самопризнанието, направено от същия, обосновават в достатъчна степен авторството на извършеното деяние.

Съдебният състав намери също, че има реална опасност  Динко Д. да извърши и друго престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка за неотклонение от „Задържане под стража“.

Определението на Районен съд – Пловдив подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив на 1 октомври от 15.30 ч.

Подобни статии

Top