Трафикът се нормализира само с пробив под Водната палата и без леви завои - DC news

Трафикът се нормализира само с пробив под Водната палата и без леви завои

В момента се проектира нов Бетонен мост на Сточна гара

Около 4 000 автомобила се струпват в час пик около колелото на Водната палата. От тях между 600 и 700 коли правят леви завои, като те са основната причина за тапите по бул. „Цар Борис Трети Обединител“, включително и по моста на река Марица. Това показват данните от наблюдението на община Пловдив, след като пробивът бе замразен и левите завои в колелото отново са възможни.

Те бяха цитирани от заместник – кметът Тодор Чонов пред журналисти. Той отново заяви, че единственото решение за нормализиране на трафика е забраната за левите завои и реализирането на пробива под Водната палата.

И Димитров, и Чонов подчертаха, че струпването на толкова много автомобили води до замърсяването на въздуха в града.

Кметът заяви още, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е бил подведен с твърдението си, че по- добрата идея е не да се прави пробив, а да се повдигне панаирния мост.

Кметът съобщи още, че в момента се проектира нов Бетонен мост на Сточна гара, след като бъде реализиран и пробивът под Централна гара.

По думите му общината е спасила съоръжението, тъй като в проекта за модернизация на жп инфраструктурата в района той не е фигурирал. Надява се също новото съоръжение да бъде изградено и с част от средствата, с които се финансира модернизацията.

Източник: Радио Пловдив

Подобни статии

Top